Naar het Fotoboek

In 2001 werd het Fotoboek Borgercompagnie, van boven naar beneden, samengesteld door Jaap van Essen en Ruud Parmentier, gepubliceerd. In dit boek wordt aan de hand van oude foto’s en ansichtkaarten een beeld gegeven van de huizen, bewoners en leefomgeving van het lintdorp Borgercompagnie.
De toevoeging in de titel, “van boven naar beneden” geeft aan dat het foto-overzicht begint in het Wildervankster deel van het dorp en de toenmalige waterloop van het Borgercompagniester Hoofddiep volgt in de richting van het oude Winschoterdiep in Sappemeer. (NB: Het Fotoboek is uitverkocht en dus NIET meer verkrijgbaar!)

Een aantal oude huizen en gebouwen zijn inmiddels verdwenen, anderen bestaan nog, zij het in een gemoderniseerde en vaak aangepaste vorm. Veel van de bewoners zijn “nieuwkomers” en het is dan ook goed dat "oude" Borgercompagniesters zoals o.a. Jaap van Essen het historisch geheugen zijn van dit oude lintdorp, en dit tot uiting brengen in genoemd Fotoboek. De foto’s in dit boek vormen dan ook een prachtige aanvulling op en verlevendiging van de gegevens op deze website. Daarvoor ben ik Jaap van Essen zeer erkentelijk.
DSC00022

De codering en toevoeging van de foto’s is een tijdrovende bezigheid en dit betekent dat de foto’s niet in één keer, maar geleidelijk op de site bij de desbetreffende bewoners geplaatst zullen worden.
Het is echter ook mogelijk foto's uit het Fotoboek op te zoeken. Klik op de molen hiernaast om direct naar het zoekprogramma te gaan.

Voor uitleg over hoe te zoeken, klik op

Uitleg zoeken in fotoboek